You bet your life it is

“Het is maar een spel he” of iets in die trant mompelde jurylid Gunther Lamoot tijdens een uitzending van “De laatste show” en meteen vatte hij de hele quiz netjes samen. Toch zou men haast geloven dat het hier een zaak van nationaal belang betreft, zozeer wordt er bericht over de deelnemers.

U hoeft niet eens te kijken om te weten wie gewonnen of verloren heeft, de kranten vertellen het u een dag later wel, waarbij ze meteen ook de deelnemers tot helden of te mijden figuren bombarderen. Zoals politiek journaliste Linda De Win bijvoorbeeld, waarbij de pro- en anti Linda De Winkampen als stinkzwammen oppopten op facebook. Engagementen op facebook zijn de duur van een klik waard, dat is waar maar toch? Waarom zoveel waarde hechten aan een spel, een quiz? En hoe kan iemand op basis van een enkele quiz beoordelen of iemand sympathiek of tof is?

Maar als er een troost is, ook voor Linda, dan is het wel dat een jaar later nauwelijks nog iemand weet wie u bent of wat u net gedaan hebt. Zo werd van de potige NV-A-voorzitter Bart De Wever beweerd dat hij en zijn partij bij gratie van De Slimste Mens een hoge verkiezingsscore wisten binnen te halen. Onderzoek heeft intussen uitgewezen dat die redenering kant noch wal raakte, want De Slimste Mens is vooralsnog maar een spel.

Iets zegt me ook dat we binnen pakweg vijftig jaar niet meer de behoefte zullen voelen om er fragmenten van terug te zien en dat terwijl “You bet your life” een tv-show met Groucho Marx (een persoonlijke held) nog steeds succes hebben op Youtube. Erik Van Looy is geen Groucho Marx maar vooralsnog heeft ook geen enkele kandidaat het statuut van Albert Hall gehaald. Een man die ongewild zelfs Groucho Marx in de schaduw stelde.

Nee, ik hoef echt geen fragmenten van De Slimste Mens of De Pappenheimers of wat dan ook opnieuw te zien (hoe goed ze ook gemaakt waren), maar voor het bovenstaande fragment mag u me altijd porren.

Advertenties

2 Reacties to “You bet your life it is”

  1. Tiens, wat me nu opvalt: zou het kunnen dat Daerden ook een grote fan is van Albert Hall?

  2. Inderdaad Aïda, de gelijkenis is opvallend.
    Daerden zal ook wel de tand des tijds doorstaan vrees ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: