Killing spree

Hier had een tekstje kunnen staan nav vrouwendag of anders wel eentje over “de dolle” schutter uit Winnenden waarbij het feit dat hij graag het computerspel Counterstrike speelde het zowaar tot titel van een artikel schopte terwijl het feit dat hij zich gepest en buitengesloten voelde niet meer waard was dan een paragraaf in een artikel.

two-gun-kidEen lange post over hoe de demonisering van videospelletjes verkozen wordt boven de essentiële en relevante vraag hoe een maatschappij dient om te gaan met tieners die zich buiten de maatschappij geplaatst voelen en alleen een gewelddadig en wanhopig antwoord kennen was een mogelijkheid. Ik wil echter iets positiefs zeggen. Vandaag las ik dit in De Standaard Online nav een artikel over de (verachtelijke) “stop pedofielen”-website:

Hoeveel keren gebeurt het niet dat pedosexuelen recidiveren en nieuwe slachtoffers maken?’ : Antwoord : heel weinig. Het grootste gevaar lopen kinderen bij directe familieleden zoals nonkels etc. De kans op een aanranding door een veroordeeld pedofiel is kleiner dan de kans om te worden doodgereden door een veroordeelde chauffeur.

Vorige week (?) werd een studente net niet doodgereden door een chauffeur onder invloed van medicijnen waarna hij vluchtmisdrijf pleegde. Hij is vijftien dagen zijn rijbewijs kwijt. Die ene reactie gaf me even het gevoel dat ik niet de enige was die alles even in een belangrijker perspectief zag, namelijk eentje dat potentieel meer levens kan redden. Maar misschien kunnen we dat probleem uit de weg helpen door race-games te verbieden?

Advertenties

Eén reactie to “Killing spree”

  1. En hoe meer aandacht wordt geschonken aan virtuele wapens dan aan de beschikbaarheid van een echt wapenarsenaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: