Virtual Insanity

Er stond weer een fijn artikeltje in de krant. Ditmaal met als wervende titel:  “Mijn baas, de psychopaat”. Volgens een Nederlands onderzoek Psychopaten in organisaties zouden in verschillende organisaties zowaar psychopaten aan de top staan omdat deze uitstekend geschikt zijn voor de harde wereld van carrièristen. Toch wordt het genuanceerd door gerechtspsychiater Chris Dillen en door Frank Schelstraete van headhuntersbureau Schelstraete & Desmedt om de heel eenvoudige redenen dat echte psychopaten het niet vol zouden houden.

psychoWie op de link klikt, merkt overigens dat dit een scriptie van een Nederlandse psychologiestudente is waardoor de wetenschappelijke waarde tussen haakjes gesteld mag worden, zelfs al ze secuur uitgevoerd is. In hoeverre zijn er verschillende bedrijfsleiders aan een persoonlijkheidstest onderwerpen, welke criteria hanteerde men… zijn maar enkele vragen die men bij het onderzoek dient te stellen.

Er zijn verschillende redenen om de resultaten in twijfel te trekken. Strikt genomen bestaan psychopaten immers niet eens, het zijn mensen die leiden aan een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis. Pyschopathie is een vulgariserende term. Bovendien is elke persoonlijkheidsstoornis, al wordt er steeds minder van stoornissen gesproken, een kluwen van gedragingen en overtuigingen die over de jaren heen nauwelijks wijzigen. Zelfs wie een ellenlange persoonlijkheidstest aflegt, kan niet met zekerheid gediagnosticeerd worden.

Op de hele wereldbevolking zou een kleine 3% van de mannen aan de forensic-psychology-psychopathstoornis lijden wat de kans dat u echt een “psychopaat” in uw leven op geregelde basis  zult ontmoeten al relatief klein maakt.  Conform hun stoornis moeten ze immers al over een hoge intelligentie en de nodige zelfbeheersing beschikken om sowieso in aanmerking te kunnen komen voor de topfuncties.

Het meest onrustwekkende aan deze studie is dan ook hoe snel hier opnieuw conclusies uitgetrokken worden en groteske voorbeelden aangehaald. Opeens kent iedereen wel iemand die een psychopaat is want men herkent de symptomen. Een norse baas of een nukkige collega is niet langer met het verkeerde been uit bed gestapt maar is gewoon een psychopaat.

Na de ADHD-lijders en (hoogbegaafde) autisten is het nieuwe psychologisch modewoord dus psychopaat. Al is het nog maar de vraag hoeveel onder ons zichzelf met deze waan van de dag zullen durven of willen identificeren.

Advertenties

2 Reacties to “Virtual Insanity”

  1. Ik vraag me werkelijk af of je de scriptie wel gelezen hebt, want het doel van de scriptie is nooit geweest om bij organisaties de psychopaten naar ‘boven’ te halen. Het gedegen onderzoek, uitgevoerd door gerenommeerde wetenschappers, is de basis geweest voor de scriptie, zoals de auteur vermeld in de scriptie zelf. Tot slot waarschuwt de auteur zelf voor het te gemakkelijk benoemen van psychopaten. Merkwaardig stukje dus.

  2. Dit is een blog met persoonlijke opinies en heeft niet de pretentie van wetenschappelijke waarde te zijn noch wetenschappelijk onderzoek op zijn merites te beoordelen. Ik heb de scriptie niet gelezen want het is niet mijn oogpunt de scriptie te beoordelen, veeleer plaats ik vraagtekens bij de manier waarop deze door onder andere de media ontvangen wordt. Ik reageer dan ook in de eerste plaats op de artikels en de reacties die er op verschenen zijn waarbij onmiddellijk van “psychopaten” gesproken wordt zonder een onderzoek. In een ruimer kader gaat het me om een nieuwe ‘volkspsychologie’ die zich baseert op wetenschappelijke termen en diagnostische criteria zonder deze ook effectief toe te passen of zelfs te kennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: